Подкрепа

+012 (345) 6789

Попитайте ни

contact@gradelouniversity.org

Edit
Click here to add content.

Важен финансов съвет за студенти

1. Направете финансов план

Да харчите по-малко, отколкото имате, е един от златните закони на личните финанси. Въпреки това, не можете да следвате това правило, ако не знаете колко пари правите или колко пари харчите.

Ето къде разполагането с бюджет е полезно. Ще имате ясна картина на паричния си поток от месец на месец, ако проследявате приходите и разходите си.

„Създаването на бюджет е страхотен подход, за да започнете годината с правилния крак“, каза Анна Кайслер, сертифициран финансов плановик. „Направете стратегия за това къде ще отидат парите ви, независимо дали използвате приложение или електронна таблица.“

Можете да следите разходите си с електронна таблица или като изтеглите софтуер за проследяване на разходите. Разбирането на вашите финанси ще ви даде по-добро усещане за контрол върху парите ви, като гарантира, че те не ви контролират.

2. Потърсете начини да спечелите допълнителни пари.

Дори ако сте заети с класове и клубове, отделянето на време, за да спечелите допълнителни пари, може да си струва усилията. Ако отговаряте на изискванията, потърсете работа за обучение в или извън кампуса. Ако не отговаряте на изискванията за работа, потърсете добре платена работа на непълно работно време за студенти.

По-малко традиционната, но доходоносна странична работа може да ви помогне да допълните заплатата си.

Изпълнителният директор на MoneyTips Марк Даяна посъветва: „Вземете странична работа“. „Освен натрупването на по-голяма финансова възглавница, колкото повече опит можете да придобиете преди дипломирането, толкова по-лесно ще бъде да намерите работа на пълен работен ден след това.“

Шофирането за услуга за споделяне на пътувания, продажбата на вашите занаяти в Etsy или изброяването на вашите способности на Fiverr, Upwork или друг пазар на свободна практика са жизнеспособни опции за странична работа. Обмислете вашите умения и интереси и помислете как можете да ги използвате, за да спечелите допълнителни пари.

3. „Платете първо на себе си и спестете за един дъждовен ден.

Когато сте в колеж, може да се почувствате притиснати да харчите повече, отколкото можете да си позволите. Въпреки това, ако не сте изградили своята спестовна сметка, бъдете внимателни с разходването.

„Студентите първо трябва да започнат да плащат сами“, каза Девън Маклауд, сертифициран финансов плановик. „Отнасяйте се към спестяванията като към сметка и първо оставете настрана тези пари.“ Когато направите спестяването приоритет, а не закъснял, ще спестите много повече пари.”

Изграждането на вашите средства ще ви осигури предпазна мрежа от непредвидени разходи. Никога не сте наясно какво ще ви поднесе животът, затова заделете пари в спешен фонд, за да се защитите финансово.

Надяваме се, че няма да ви се налага да използвате този фонд за дъждовен ден, но знаейки, че ще се почувствате по-добре.

4. Не губете парите си от студентския заем за неща, които не са необходими.

Студентските заеми могат да бъдат ефективен начин за плащане на обучение в колеж и други разходи, но никога не трябва да заемате повече от необходимото. Някои студенти харчат част от парите си за заем за облекло или развлечения, но този избор може да има обратен ефект.

Ако използвате студентски заем в брой за несъществени неща, може да съжалявате, когато първите ви сметки за студентски заем пристигнат след дипломирането. Вашите месечни плащания ще бъдат по-високи, но увеличеното ви ниво на дълг също ще натрупа значителна лихва.

В резултат на това едно от най-важните финансови предложения за студентите е да обмислят колко дългове поемат и да избягват да използват студентски заеми за плащане на пътувания или музикални фестивали. Ако откриете, че сте изтеглили повече студентски заеми, отколкото са ви необходими, върнете парите, за да избегнете плащането на лихва.

5. Бъдете внимателни, когато използвате кредитни карти (но избягвайте дълговете по кредитни карти като чумата)

Изграждането на солиден кредит отнема време, така че започването, докато все още сте в колеж, може да ви е от полза в дългосрочен план. Вашият кредитен рейтинг се определя от няколко фактора, включително възрастта на вашите сметки и вашата история на погасяване.

Можете да установите кредитната си история, като отворите сметка с кредитна карта и извършвате навременни плащания. Трябва обаче да внимавате да не харчите повече, отколкото можете да си позволите да изплащате всеки месец, или да рискувате да натрупате дълг по кредитна карта с висока лихва, който е труден за погасяване.

Можете да разгледате студентски кредитни карти, които не изискват да имате много кредитна история и често нямат годишни такси. Някои също така предоставят стимули, като връщане на пари при ежедневни покупки.

Въпреки това, избягвайте да таксувате твърде много транзакции с кредитната си карта или рискувайте да натрупате дългове и да навредите, вместо да подобрите кредитния си рейтинг.

6. Извършете само лихвени плащания по студентските си заеми, ако е възможно.

Помислете за започване на погасяване преди изтичането на гратисния период и да знаете колко заемате от студентски заеми. Въпреки че не е нужно да започнете да изплащате студентските си заеми до шест месеца след дипломирането, това рано може да ви спести пари от лихви.

Ако нямате субсидирани заеми, дългът ви тихо ще натрупва лихва, докато сте в училище. След това, когато завършите, ще бъдете обременени с по-голям дефицит, отколкото сте започнали.

Ще имате по-лесно време да изплатите дълга си, след като завършите, ако можете да правите малки плащания в училище, вероятно достатъчно, за да покриете лихвата.

7. Направете стратегия за изплащане на дълга си към колежа.

Възползвайте се от гратисния си период, за да измислите план за студентския си дълг и направете малки плащания към студентските си заеми, докато сте още в училище. Започнете, като напишете спецификата на всеки заем, като например сумата на заем, лихвените проценти и обслужващите заеми.

Разберете колко ще бъдат вашите месечни плащания в бъдеще и научете за многото опции за погасяване, които са ви налични. Например федералните заеми включват няколко алтернативи за погасяване, включително традиционния 10-годишен план, изплащане, основано на дохода, и удължено погасяване.

Частните студентски заеми са по-малко гъвкави, но ако имате добър кредит и адекватен доход, можете да рефинансирате за нови условия и по-ниски лихвени проценти (или можете да кандидатствате с съвместен агент, който го прави).

Ако разгледате всичките си възможности за погасяване, ще сте готови да започнете работа, след като гратисният период приключи и изплащането започне.