Подкрепа

+012 (345) 6789

Попитайте ни

contact@gradelouniversity.org

Edit
Click here to add content.

Как да подготвям ефективно за изпити?

Предварителна подготовка

Предварителната подготовка за изпити е важна! Тя трябва да бъде пренесена с внимание. Важно е да разберете какво трябва да се научи и как да се подготвите.

Долната статия ще разгледа възможностите за подготовка, за да постигнете успех в изпита:

 • Разберете изискванията за изпита.
 • Изберете подходящи материали за учене.
 • Направете план за учене.
 • Създайте практически примери и задачи.
 • Отработете предишни изпити.

Разберете задачите и правилата на изпита

Ако искате да се подготвите добре за изпита, трябва да отбележите разликите в оценяването. Разгледайте следното:

 • Каква е портурата на оценяване: оценяване по брой, оценяване по критерии, оценяване по степени? Кое оценяване да се използва?
 • Трябва ли да бъдат включени необходимите критерии пред изпълнението?
 • Трябва ли критериите да бъдат приложени в различните ситуации? Колко са различните критерии?
 • Дали се изискват прилагане на правилата и процедурите из средите и правилата на времето?
 • Как се изисква от академичните и стратегически правила и процедури за работа?
 • Класификацията „Руски езици“ не включва „Национален език“. Трябва да се прилага при изпълнение на специфични отразявания.

Изберете правилните учебни ресурси

Da uspeshno izpitaish, trqbva da namerish resursi, koito znachitelno uskorqvat podgotovkata. Kato cqlosten induktiven harakter, prouchvai „Rudomir” ot GetClarityBulgaria.org, „Umelyst 13-16 – Academic Edition”, „GrammarFool” i „Oxford Advanced Learner’s Dictionary” – ti si edin ot tezi resursi za uspeh.

Ti ste oblagorash da namerish stranitsi za uchene i da izpitaish, kato „Confidence English Learning Course” – efektivni strategii i tehniki za chitaneto. Testovete sa razdeleni po temi, koito nachvat ot uchebni materiiali do testove vruzka do knigi / publikatsii, kato „Sherlock Holmes” na Sherlock Holmes I, „The Picture of Dorian Gray” na Oscar Wilde, „Pride and Prejudice” na Jane Austen.

За да ви помогна да планирате работата си във висшето училище, мога да ви посоча най-добрите уебсайтове с учебни ресурси, като StudyriderPro – платформа за електронна класна стая с видеоуроци.

Ще изградите индивидуални планове с платформите TutorJouer, CheckYourKnowlede и Student Academies. Уверете се, че обучението по конкретни теми варира от ден до месец. Специализирани платформи за обучение, които варират от управляем интернет маркетинг до цялостна директория, до “Task Runnerz”.

Създайте план за изучаване

Един начин да се подготвите добре за изпита – създаване на разумен план.

Създаването на „лог” – „дневник“ – е своето собствено време. То започва с организиране на комбинация от скорости и предаване. Това включва прогнозиране на прогреса на Питагор. Ако плана е добър, то може да бъде извършено изучаване на основните теми. Така би се получило повече знания и материали за ревизиране.

Крайна фаза включва прилагане на потребителски параметри за съпоставяне на приложения и задачи. Като примери: правилно разпределяне на времето; извършване на упражнения; преразглеждане и прехвърляне на правилните отговори и отговорите на алтернативните въпроси; преглед на предварително зададените цели.

За да бъде по-детайлен планът, трябва да се използват възможности за контакт с преподаватели и професори. Те ще могат да предоставят мазохистично идеи и практически упражнения, за да направят плана по-детайлен.

Организирайте своето работно пространство

Подгответе се за изпитите със структуриране на вашето работно пространство. Началото е да изберете подходящо място. Разполагайте учебното ви пазарно място. След това сте готови да започнете да учите!

 • Изберете подходящо място.
 • Разполагайте учебното ви пазарно място.
 • Започнете да учите!

Изберете подходящо място за изучаване

За да се подготвите ефективно за изпитите, първо трябва да организирате мястото си за учене. Уверете се, че сте намерили удобно, свободно и “вдъхновяващо” място. Това зависи от нуждите ви за учене. Ако често участвате в онлайн конференции или се нуждаете от компютър или библиотека, ще ви трябва по-голяма стая. Ако предпочитате да четете отделно от телевизора и мобилните телефони, по-малка стая е по-подходяща.

Не забравяйте, че работното ви място е важно – не само заради удобството, но и защото ви помага да се съсредоточите върху ученето и да сведете до минимум разсейващите фактори, когато е невъзможно да ги избегнете напълно.

Организирайте си добро работно пространство

Организирането на работното ви място започва с добро, удобно и достъпно електричество. Освен това трябва да имате достатъчно свободно пространство.

Ще имате нужда от:

 • Ръчни мебели, като цветен екзепляр, калкулатор и документи.
 • Организация за сортиране на документите.
 • Факс, клавиатура и ръководство за ИТ софтуер.
 • Офис консумативи, като химикалки, PDA, оферти и приложения за копиране, маскираща лента и софтуер за почистване, поставки за мебели.
 • Торове, умения за поддържане на помещенията на работното място и извън него, парцали за почистване, хартия, цялостни консумативи за почистване и оборудване като луксозни прахосмукачки и оборудване за пара, за да се гарантира чистота на офис пространството.

Направете правилния план

Правилното планиране е ключ за успех. То може да помогне да вземете изпита сериозно. Ясно планиране може да Ви помогне да се организирате. Да си осигурите, че ще подготвите максимално данни за изпита:

 • Ясно планиране.
 • Организиране.
 • Подготвяне на максимално данни за изпита.

Разберете и оценете материала

Анализирането и оценяването на материала, който ми предстои да получа, е изключително важно. Училището ще раздели материала на връзки, символи и букви.

 • Анализ – когато анализирам материала, с внимателно обмисляне е важно да разбера основните понятия. Алгебрата ще предложи полезни ресурси за изучаване на основите на алгебричните уравнения, как да ги решаваме и основите на решаването на линейни уравнения.
 • Конкретност – всеки символ има специфично значение. Това помага да се създават уравнения, които са по-лесни за разбиране от потребителя. Важно е също така да се запомнят правилата за реда на операциите, които ще осигурят правилните отговори при изчисленията.
 • Връзки – също така е важно да се разбират връзките между символите и буквите. Научаването на значението на термини като “коефициент”, “произведение” и “остатък” може да помогне за по-доброто разбиране на понятията. Освен това изучаването на моделите, които се образуват при използването на символите и буквите, е от ключово значение за разбирането на материала.

Създайте план за изучаване с правилни приоритети

Даже без принятия фиксированных позиций, создание планов и следование им драматично. Научите себя создавать смешанно-рикшерские процессы для доминирования. Исследуйте исторические связи между различными предметами, науками и технологиями в контексте современной политики и культуры.

Посетите места с качественными процессами, историей и культурой. Исследуйте возможности творчества и создавайте свои собственные места в обществе. Изучайте как локальные принципы так и международное право и социо-культурные процессы. Организуйте новые формы мышления и действия, используя актуальную информацию и знания, предоставленные вам. Анализируйте и исследуйте ключевые понятия и принципы, которые помогут вам лучше понять и применить их. Воспользуйтесь своими навыками и знаниями, чтобы побудить и стимулировать развитие местных сообществ и их будущее.

Отделете достатъчно време за изпита

За успешно подготвяне за изпити, е необходимо да разпределите достатъчно време. Това зависи от сложността и изискваните знания. За да бъдете максимално предпазени, използвайте различни методи за подготовка:

 • Използване на различни учебни материали.
 • Формулиране на въпроси за да проверите знанията си.
 • Обмен на информация с други ученици.
 • Ревизиране на предишните тестове.

Така ще сте в добра позиция за теста.

Отделете достатъчно време за изучаване преди изпита

За да научите и/или запазите информацията, свързана с успешното полагане на изпита, необходимото време за работа се увеличава. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да постигнете успех:

 • Постигане на успех: Служителите трябва да създадат планове за ефективно управление на времето си. Това включва отделяне на голямо количество време за различни задачи и дейности, като основният акцент е върху ученето.
 • Редовно практикуване: Редовно преглеждайте и упражнявайте материала, свързан с изпита, за да гарантирате разбирането му. Освен това използвайте полезни ресурси като практически тестове и книги, за да се подготвите.
 • Поставяне на цели: Поставяйте си реалистични цели и използвайте метода “SMART” за поставяне на цели – Specific (конкретен), Measurable (измерим), Attainable (постижим), Relevant (подходящ), Timely (навременен). Също така създайте график за учене и не забравяйте да разделите ученето на постижими части. И накрая, планирайте почивки и награди, за да поддържате мотивацията си!

Отделете достатъчно време за упражнения и преглед на материала

За да подготвите най-добрата си преценка, трябва да отделите достатъчно време. Добрата подготовка се умножава.

 1. Отделете макар и да бъде необходимо поне 1 час до 2 часа за умножаване и рубрикулиране. За да спомните това има и проста формула „запомни и преумножи“.
 2. Усвоете правилното умножаване на двуцифрените числа и примерите с 8 и по-големи цифри. Най-важното е да се помни правилото на переменянето на местата на числата при умножение с две цифри.
 3. Освен умножаването на цифрите трябва да се запомнят формулите за рубрикулиране и създадено (CDC, ACD). За да се извлекат правилните резултати има и някои правила за калкулация на производни и интеграли.
 4. За да се формира правилно и различно MCD трябва да прилагате математически операции и да се интерпретират резултатите (последователност/счет). Първоначалната идея за формулата „запомни и преумножи“ бе представена през 2014 година.

Поддържайте здраво поведение

Подгответе се за изпити съхранявайки здраво поведение. Заспавайте добре, хранете сбалансирано, избягвайте прекомерните телевизионни предавания и игри. Проучете още какво може да направите за да подготвите за изпитите така, че да са ефективни:

 • Предварително планирайте времето си и използвайте го правилно.
 • Използвайте технологията за да подготвите за изпитите.
 • Намерете си подходящо място за учене.
 • Създайте си правилна програма за подготовка.
 • Направете ревизии на материала преди изпитите.

Запазете достатъчно сън

Една от най-важните части за успех и концентрираност е да се удължи сън.

Спямът увеличава iQ, уморяваме, воля, майка е бърза и модерна. Да помогне такава наплененост, с тези предмети, които не са много познати. Спи се за 7-9 часа, за да постигне пълно развлечение.

Когато сте изморени от общото трудно време за утре, да се презапознаете с това, което трябва да загубите времето си. Ограничавайте глупавите прочетения и скоро ще достигнете изпълнената работа – това може да бъде по-лесно чрез същрачението. Дори и ако не имате достатъчно време през деня, края на седмицата трябва да бъде прегледан. Спиенето е един от най-добрите варианти за подготовка за бъдещ успех в училище.

Съхранете дисциплина и дисциплина

За да се справите успешно с изпитите, трябва да сте добре подготвени. Поддържането на рутина, полагането на усилия, рециклирането на знания, почивката и здравословният начин на живот могат да допринесат за успеха в училище.

Преодолейте стреса от подготовката за изпитите! Отдадеността и дисциплината са ключови за постигането на целите. Продуктивната работа и осъзнаването на ограниченията ви могат да помогнат за по-ефективното управление на учебния процес.

 • Отделяйте време за преглеждане на материала и за изпълнение на домашните работи.
 • Отделяйте допълнително време за темите, които са били предизвикателство.
 • Правете кратки почивки, за да подобрите фокуса си и да намалите стреса.
 • Балансът е от ключово значение – не забравяйте да си взимате и свободно време!

Отделете достатъчно време за почивка и забавление

Добро поведение и правилна подготовка са двете основни части, които трябва да следваме. Ще укрепим доброто поведение, ако складаме успешни правила в системата. Това помага да се прехвърли характера на всеки от нас.

За да се извърши това по-успешно и по-бързо, трябва да приложим пария пехури. Ще правим това чрез постоянно изучаване на правилата. Ще си изпълним добра упоритост и постоянство, за да получим желания резултат.

Παράλληλα, θα δημιουργήσουμε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για την επίτευξη των στόχων μας. Δημιουργήσουμε ιδέες και συναισθήματα για να επιτύχουμε το επίτευγμα μας. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε σωστή επικοινωνία με τους άλλους. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε δράσεις για την επίτευξη των στόχων μας.

Θα λάβουμε εκτιμητικά μέτρα για να βελτιώσουμε τις ικανότητές μας. Θα δημιουργήσουμε ευελιξία για να ανταποκριθούμε σε διαφορετικές καταστάσεις. Θα διατηρήσουμε ένα διακριτικό συναίσθημα για να διαπιστώσουμε τα διάφορα επίπεδα διαφορετικής επίτευξης. Θα διατηρήσουμε ταλαντούχα και θα εκπληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας.

Често задавани въпроси

1. Как мога да се подготвя ефективно за изпити?

Ефективната подготовка за изпитите изисква внимателно планиране, последователни усилия и задълбочено разбиране на изпитвания материал. Някои стратегии, които могат да помогнат, включват създаване на графици за учене, редовно преглеждане на записките и лекциите, упражняване с примерни въпроси и търсене на допълнителни ресурси, като например учебници или уроци.

2. Колко време трябва да отделям за учене за изпитите?

Количеството време, необходимо за подготовка за изпити, може да варира в зависимост от сложността на материала и индивидуалния стил на учене на ученика. Като цяло обаче експертите препоръчват да се учи поне няколко седмици преди важните изпити, като се набляга на последователна ежедневна практика, а не на зубрене в последната минута.

3. Кои са някои ефективни техники за учене?

Ефективните техники за учене могат да включват активно четене, водене на бележки, обобщаване на ключови понятия, създаване на флашкарти, практикуване с примерни въпроси и обясняване на понятията на други хора. Експериментирайте с различни техники, за да откриете това, което работи най-добре за вас.

4. Как да остана мотивиран да уча за изпити?

Поддържането на мотивацията по време на подготовката за изпити може да бъде предизвикателство, но има няколко стратегии, които могат да помогнат. Сред тях са поставянето на конкретни цели, награждаването за постиженията, разделянето на учебните сесии на поносими части и намирането на партньори за учене или групи за подкрепа за отчетност и насърчение.

5. Какво трябва да правя в деня на изпита?

В деня на изпита е важно да се наспите добре, да хапнете здравословна закуска и да пристигнете на мястото на провеждане на изпита по-рано, за да имате възможност за непредвидени забавяния. Вземете със себе си всички необходими материали, като например химикалки или калкулатори, и не забравяйте да следвате всички инструкции или указания, дадени от администратора на изпита.

6. Какво трябва да направя, ако се чувствам претоварен или стресиран по време на подготовката за изпита?

Да се чувствате претоварени или стресирани по време на подготовката за изпита е често срещано явление, но е важно да се справите с тези чувства по здравословен начин. Стратегиите, които могат да помогнат, включват правене на почивки, практикуване на техники за релаксация, като дълбоко дишане или осъзнатост, обръщане към системи за подкрепа, като приятели или семейство, и търсене на професионална консултация или терапия, ако е необходимо.