Подкрепа

+012 (345) 6789

Попитайте ни

contact@gradelouniversity.org

Edit
Click here to add content.

Как да подобря успеха си в училище?

Организиране

За добър успех в училище, организирането е ключово. Трябва да правите неща в правилното време.

Как това може да бъде извършено? Прочетете за посочените начини:

Създаване на работен план

Организацията е ключов аспект на успеха в училище. Един от начините за постигане на успех е създаването на работен план. С работния си план можете да направите важна стъпка към организирането на дейностите на учениците и разбирането на техните настройки. Той също така помага да се планира предварително и да се определят крайни срокове.

Погледнете днес дали имате свободно време и го използвайте, за да зададете подходящи примери от учебните материали. Разделете цялата литература на няколко части и разпределете задачите за домашна работа. Отделете два часа за темата, като обмислите информацията за изучаваните теми и купите нови книги и телефони, ако имате нужда от нова тема. Записвайте си датата, годината и съответните статии, които се случват, тъй като е трудно да се разберат ежедневните събития и основните понятия за поколенческите характеристики.

Проверете дали материалите са трудни за писане и дали трябва да се четат и разбират.
Визуализирайте операциите и връзките, които правите, и свързаните с тях дейности, за да управлявате ефективно времето си.
Тествайте хипотезата и проверете уместността на ресурсите и натрупването на знания.
Използвайте плана, за да поставите цели и да установите очаквания за представянето и успеха на учениците.
Накрая разгледайте въздействието на плана, получените данни и оценката на резултатите.

Създаване на приоритетна листа

Създаването на списък с приоритети е изкусно и решително решение, което може да ви помогне да постигнете целите си. Това е просто списък на задачите, които трябва да бъдат свършени в рамките на определен срок, подредени по важност. Най-важните задачи са най-отгоре, а под тях се нареждат по-малко важните.

Формулирането на този тип структура гарантира, че винаги ще работите първо по най-важните неща и свежда до минимум разсейването от незначителни дейности. Освен това тя дава възможност за ефективно планиране и ограничава отлагането, като задава ясни насоки за това кои задачи трябва да бъдат завършени първо:

 • Поставете най-важните задачи най-отгоре.
 • По-малко важните задачи поставете под тях.
 • Сведете до минимум разсейването от незначителни дейности.
 • Задайте ясни насоки за това кои задачи трябва да бъдат завършени първо.

Управление на времето си

Time management е винаги ключово за успех. Това важи за ученето в училище, работата, средно образованието и помощ при кариерата. Трябва да имате чист план за работа и организирано време.

Този план трябва да съдържа:

 • Предвидени цели за ден и седмица.
 • Аспирации.
 • Пространство за предвидените неща и свободно време.

Планирането трябва да се поддържа и редовно да се актуализира. Във времето трябва да подобрите своята подготовка, използвайки новите образователни материали. Целта е да контролирате продължителността на времето през учебната година до най-малък степен, за да имате време за почивки и отдихване. Това предполага използването на алгоритъми за проверка на времето и игри преди вечерта първите седмици през ноември 2020 г.

Студиране

Студирането е ключ за успех в училище. Има полезни начини да студирате. Нека обсъдим как да подобрим успеха си с студиране:

 • Проучване
 • Планиране
 • Концентриране
 • Организиране

Използване на прочетените материали

Четенето е ключово действие. Прочетете материалите!

Това помага за по-добро разбиране на творба, условия, упражнения и други. Задължителното четене позволява смяна на идеи и вмъкване (skimming).

Подготовка за тестовете

Подготвянето за тестове е един от най-добрите начини, за да подобрите резултатите си. 25-кракво-плув 4-муво-pyramid-а на ключовия успех:

 1. Проучване:• Организирайте проучванията си. Открийте какво Ви подхожда най-добре – това може да включва разписание за проучване, ориентирано към Вашия начин на работа и учене.
 2. Цели:• Задайте си цели и имайте достъпни цели за всяко урок или единица от учене. Се вълнувайте да надминете очакванията си за всяка сесия.
 3. Бележки:• Направете пълни бележки във всеки клас и преглеждайте ги редовно; организирайте ги в различни единици или категории, по съответната академична структура на урока или предмета, който се преподава.
 4. Практически тестове:• Подгответе се чрез практически тестове – предпочитано с приятели – които да имитират тестови условия, като лимит на времето и формат на въпросите/отговорите, за да се навлезете в положението и да изградите доверие преди да преминете към реалното тестване!

Обмен на знания с други ученици

Обменът на знания с други ученици може да се осъществи по различни начини. Първо, не забравяйте, че той е структуриран. Това се различава от различните стратегии, които се защитават с определена степен на гъвкавост. Що се отнася до подхода, той е свързан с определено ниво на творчество, което е в основата на платформите за електронно обучение.

Интерактивната среда предоставя възможности за развитие и подобряване на взаимното разбиране с различни видове хора, като колеги, ментори и партньори. Практиките на многообразието и приобщаването допринасят за изграждането на доверие и уважение и са от съществено значение за успешните взаимоотношения. Технологиите могат да се използват за улесняване на комуникацията и за създаване на безопасно пространство за обмен на идеи, мнения и опит.

Запазване на здраве

Да започнем с едно от най-важните неща – здравето. Първата стъпка към успех в училище – да се грижим за здравето си!

 • Регулярно прослушване
 • Активен живот

Те помагат да се поддържат силите и да се усетим добре.

Достатъчно спане

Правилно спящо време е важно. За да помогне на успеха на училище. Добро спящо време е необходимо.

Следене на диета и движение

За да успеете да получите успех в училище, е важно да следвате регимноно физичното си или комбинацията от рутинно-врмкологи-мыслов:

 • Продължетелността
 • Равномерността

Удвояването на презервативните мерки, такива като пилсане и контрол на съня, правилната храна, регулярно движение и мислителна активност, може да помогне за постигане на успех в училище. Защитата на здравето, поддържане на добрите навици и подкрепа на самочувствието са важни за успеха. Пълноценната храна и достатъчно въглехидрати важни са за поддържане на работоспособността и изпълнението на задачите. Необходимо е да се подобри концентрацията и да се спазват правилните процеси за успешно изучаване.

Правилно дишане

Дишането може да има силен ефект за намаляване на стреса и релаксация, тъй като забавя скоростта, с която кръвта преминава през тялото.

Българският лекар д-р Димо Силянов е установил, че практикуването на контролирано и съзнателно дишане – или дълбоко дишане – може да намали стреса и умората. Опитайте следната техника за дишане:

 1. Седнете удобно на стол или легнете. Уверете се, че не сте напрегнати по време на упражнението.
 2. Стегнете коремните си мускули и духнете леко, за да ги отпуснете, и вдишайте въздух дълбоко в белите си дробове. Пребройте до четири и оставете тежестта на тялото ви да се успокои. Издишайте и пребройте до осем.
 3. Повторете горните стъпки тридесет пъти. Първоначалното броене, наречено тазова опора, е много важно, за да получите най-добри резултати от тази процедура.
 4. Съсредоточаването върху ритъма ще позволи на дишането ви да бъде релаксираща дейност, което ще намали напрежението в тялото ви и ще доведе до меланхолия и спокойствие след приключване на упражнението.

Научаване на нови неща

Ако желаете да усъвършенствате своите успехи в училище, опитайте се да научите нещо ново, например:

 • Язик
 • Предмет в училището
 • Умение

Разгледайте предишните си постижения и се гледайте към бъдещето!

Откриване на нови интереси

Откриването на нови теми и интереси, които възхищават – страшно полезно. Когато се иска да увеличим успеха си в училище. Пробване, раздобяване, размисъл, експлорация – могат да помогнат.

Пробване на нови видове активности

Един от най-ефективните начини да постигнем успех е да разкрием истинската си същност. Това не означава, че трябва да променяме или добавяме нещо. Вместо това трябва да разберем по-добре себе си и да придобием яснота в преследването на целите си.

Можем да открием основни черти за постигане на успех в американската култура, като например творчество, устойчивост и способност да се учим от неуспехите. Освен това можем да изследваме културни перспективи от различни среди, за да придобием представа за по-широки възгледи и да отключим нов потенциал.

Отделете време, за да създадете основа от знания. Отворете се за нови идеи и гледни точки – търсете вдъхновяващи истории от различни култури, изследвайте различни начини на мислене и приемете силата на самопознанието. Използвайте наличните ресурси и се възползвайте от инструментите, за да се развивате и да станете по-добра версия на себе си.

Участие в обществени дейности

Обществените дейности са допълнителна ценна активност, която може да ви помогне. Трудолюбиво, рамките, раздръжливо участие в различни проекти и приложения може да помогне да разберете и осъществите социалните си умения повече от който и да е домашен проект.

Продуктивно участие в обществени дейности ще даде възможност за взаимодействие с различни предмети, техники и начини на решаване на проблеми. Това ще помогне да създадете и потвърдите:

 • научни проекти
 • разбиране на системи
 • анализиране на различни програми.

Намиране на мотивация

Мотивацията е ключ за успех в училище. Тя ви помага да спечелите добри резултати, да получите познания, знания и навици за бъдещето си.

Да възстановите или подобрите мотивацията си в училище? Ние ви предлагаме някои от най-добрите начини:

Създаване на цели

Като ученик е важно да проявявате разум. Затова полагайте здрави, уважителни и решителни усилия. Не е необходимо това да ограничава творчеството ви!

Разделете го на по-малки стъпки:

 • Съсредоточете се върху развиването на положителна нагласа;
 • стремете се към високи постижения в ученето; и
 • поставяйте реалистични цели.

Също така изберете правилните инструменти, които да ви помогнат да останете фокусирани и да постигнете целите си.

В заключение, уверете се, че разполагате с план за ефективно използване на инструментите и за постигане на академичните си цели. Не се страхувайте да поискате помощ, ако е необходимо. Използвайте ресурси като ментори, преподаватели и онлайн курсове, които да ви помогнат да постигнете успех. И накрая, останете мотивирани и вдъхновени, като си поставяте постижими цели и предприемате смислени действия.

Оценяване на успехите си

Важно е да разходите време, за да следите успехите си. Ако следвате ученото си изследване, можете да разбирате, къде успявате – или умивкуваме – отвън с предсказуема оценка.

Трябва да имате в такъв момент аналитично преглед на своята аматьорна прогресия и наблюдение, за да можете да видите откритите промени в момента на отговорност. Това включва използването на алгоритми, които могат да подхранят най-добрите практики при изграждането на устойчива и безопасна архитектура.

Опитваме се да подобрим методиката само с цел да получим достатъчно абстрактно понимане на другите условия – отделните аспекти на процеса, които могат да поставят сложности и да предизвикат много работни процеси. Това също включва:

 • Анализиране на данните
 • Добавяне на решения
 • Изследване на инструментите, използвани за управление на информационните процеси и подобряване на производителността и безопасността.

Намиране на хора, които да подкрепят

Намирането на хора, които да подкрепят и вдъхновяват успеха ви, е една от най-силните структури за успех. Това може да се постигне по различен начин в зависимост от ситуацията.

Моментът, в който има нужда от комуникация в средата и популяризиране на собствените постижения, е съществена част от успешното структуриране. Когато се съчетае с положителна нагласа към самоусъвършенстване, то може да доведе до забележителни резултати.

Като пример може да се използва съветският подход за разграничаване и изтъкване на различни качества. За формирането на хармоничен и безконфликтен характер могат да се използват три основни качества, като физическа сила, умствена мощ и морална смелост. Освен това тези качества трябва да бъдат допълнени със съответните знания, умения и способности, за да се създаде успешен и силен характер.

Frequently Asked Questions

1. Как да мотивирам себе си да уча по-усилено?

Отговор: Един от начините да се мотивирате е да си поставите ясни цели и да си направите план за като ги постигнете. Направете си списък с нещата, които искате да постигнете и поставете им срок за изпълнение. Поставете си приз за успеха си, като например да си купите това, което сте искали отдавна.

2. Как да подобря паметта си за по-добри оценки?

Отговор: Един от начините да подобрите паметта си е да се упражнявате в ментална асоциация. Свържете новата информация с нещо, което вече знаете. Използвайте различни методи за запомняне, като например картинки, песни или групиране на информацията в логични категории. Редовно си възпроизвеждайте информацията отново, за да я укрепите в паметта си.

3. Какво да правя, ако не разбирам материала?

Отговор: Ако не разбирате материала, не се стеснявайте да се обърнете към учителя си или да потърсите помощ от колега-ученик. Опитайте се да намерите други източници на информация, като книги или онлайн ресурси. Ако все още имате трудности, можете да се записвате за допълнителни уроци или да използвате услугите на частен учител.

4. Как да се справям с проблеми със събуждането рано за училище?

Отговор: За да се справите с проблемите със събуждането рано за училище, е важно да си поставите редовно събуждане на същото време всеки ден, дори и по време на почивните дни. Избягвайте да пиете кафе или да консумирате захар преди лягане. Вместо това си направете рутината за заспиване, като например топла вана или четене на книга.

5. Как да се справям с обема на учебния материал?

Отговор: За да се справите с обема на учебния материал, е важно да планирате предварително и да си поставите реалистични цели. Разгледайте учебната програма и се уверете, че знаете какво трябва да направите за постигане на успех. Разпределете времето си на малки парчета на материала, като се концентрирате върху най-важните и трудни части първо.

6. Как да се справям със стреса на изпитите?

Отговор: За да се справите със стреса на изпитите, е важно да се подготвите добре преди тях. Разгледайте учебната програма и се уверете, че знаете какво трябва да знаете за изпита. Разработете си план за преглеждане на материала и поставете си ясни цели. Практикувайте си стратегии за управление на стреса, като дълбоко дишане и позитивно мислене.