Подкрепа

+012 (345) 6789

Попитайте ни

contact@gradelouniversity.org

Edit
Click here to add content.

Как да преодолеем стреса, страха и невъзможността да се концентрираме

Изпитите бързо наближават и днешните предизвикателства са различни. Много ученици изглеждат притеснени за бъдещето, не могат да се концентрират и изглеждат уморени. Учениците полагат своите 10-ти и 12-ти изпити, след като са прекарали предишните две години извън класната стая. С наближаването на изпитния сезон всички студенти имат седем идеи, които да им помогнат по време на тези тестови дни.

ОНЛАЙН КЪМ ОФЛАЙН ТРАНСФЕР

Преминаването от онлайн изпити с множествен избор към офлайн изпити може да изглежда непосилно през предходните две години; когато учениците осъзнаят, че дълъг отговор се състои от множество избори с множество варианти, притесненията им избледняват. Практикуването на писане на отговори от тестови работи може да ви помогне да се чувствате по-уверени и по-малко тревожни. Отговарянето на малки практически тестове у дома или в училище изгражда увереност и пренастройва тялото. Мозъкът е приспособим и гъвкав.

ТЕМПЕРАТУРА И НАПРЕЖЕНИЯ

„Изследванията са като водата; когато се сварят, те се изпаряват!’ У дома емоционалният климат трябва да е идеален. Родители, които са много нервни, ядосани, ужасени или нещастни, съсипват спомените на децата си. Родителите трябва да управляват стреса си, като говорят за притесненията си с близките си и спят достатъчно. Организациите на родители и учители могат да помогнат в тази област. Майките и татковците могат да използват кратки изблици на упражнения, за да изтрият сълзите, безпокойството и яростта си. Родителите може да са в менопауза или андропауза, докато децата им са между 15 и 18 години. Родителите трябва да потърсят професионално лечение, ако промените в настроението на детето им са сериозни. Споделянето на чувства с децата им е много по-ефективно от унизителни термини или язвителни забележки.

ЕДНОСТИ И БЕЛЕЗИ

Изпитите в 10 и 12 клас не са преломен момент, а стъпало, което предстои дълъг път. Може да не сте герой, ако вкарате 90% или повече, и не сте нула, ако постигнете 50% или по-малко. Индийските дъски не следят всичките ви умения и не могат да оценят всичките ви способности. Усилената работа за вашите изпити повишава вашето самочувствие, самооценка и дисциплина. Резултатът може да мотивира някои хора, но може да предизвика и ужас у други. Когато оценките не се обсъждат, повечето хора се справят добре. Имайте предвид, че вашите изпълнения нямат за цел да угодят на родителите ви. Родителите винаги ще бъдат до вас. Сега не е моментът да говорим за приема в колеж. След 12-ите изпити можете да продължите да учите за приемни изпити.

ПРОБИИ И СПАСИ

Учете 30 до 40 минути наведнъж, с 10 минути, почивки между тях. Концентрирането върху страницата ви позволява да завършите по-голямата част от учебната програма. Някои от нас, като совите, могат да четат добре късно през нощта, докато други, като чучулигите, могат да четат добре сутрин. Да останеш буден цяла нощ не е добра идея. Проблемите със запалването могат да бъдат преодолени чрез четене на материал, който вече знаете, или просто четене, без да се научите. Ученето започва, когато умът ви става по-спокоен и лесен. На тази фаза се съсредоточете върху ученето колкото е възможно повече, без да се притеснявате за общата тема. Римуваните думи са по-лесни за запомняне и в резултат на това можете да превърнете материята в римувани песни. Изпитите вече са предназначени да измерват паметта ви, а не уменията ви за критично мислене.

РЕШЕНИЯ ЗА СТРЕС

Кажете на любимия си инструктор, родител или приятели за тревогите си. Спете поне седем часа и не забравяйте, че сънят е свързан с архитектурата, а не само с математиката. От решаващо значение е да получавате редовни дози за сън и дълбок сън. Не се препоръчват дълги следобедни дрямки. Лишаването от сън е много по-лошо от безсънието, тъй като ще нанесе хаос в паметта ви. Дългите периоди, прекарани в електронни устройства, особено през нощта, са сигурен начин за влошаване на функционалността. В продължение на 30 минути всеки ден, играйте с ръце и крака, а не с пръсти. Това подобрява способността на мозъка да чете, запазва и припомня информация по време на изпити. Пийте много вода и се храните балансирано. Прости дихателни техники, йога и медитация могат да помогнат за отпускане на сетивата.

РАЗРУШИТЕЛНИ ЕМОЦИИ И ОБРЕСТВАЩИ МИСЛИ

Възможно е да не помня какво съм учил за изпитите. Възможно е да не се справя добре. Възможно е да не ме приемат в приличен колеж. аз съм на загуба. Имаше раздяла в живота ми. Това са някои от нещата, които могат да ви накарат да се чувствате неспокойни. Те могат да идват и да си отиват и в повечето ситуации не причиняват малко безпокойство. Ако трае по-дълго, направете бърза разходка, бърз душ, малко музика, малък джиг или някаква микро пранаяма, за да се разсеете. Можете също да намерите утеха, като прегърнете майка си или споделите чувствата си с връстниците си.

Анализът на предишните ви изпълнения ще ви покаже, че тези вярвания са ирационални. Потърсете подкрепа от учители или съветници, ако тези проблеми продължат да поглъщат ума ви за продължителен период от време. Поддържайте се близо и си помагайте с обучението си, ако сте влюбени. Ако наскоро сте скъсали с някого, говорете със семейството, приятелите, инструкторите или съветник за това как се чувствате. Не забравяйте, че вашите изпити за 10-ти клас и предварителни бордове са по-лесни от вашите 9-ти стандартни изпити. По отношение на бъдещия прием, всеки студент ще получи такъв. Няма маркови колежи; силната марка е студентът.

УВРЕЖДЕНИЯ И СТРЕС

Студентите, които получават консултации или лекарства за емоционален стрес или психични проблеми, изискват допълнителни грижи. Учителите трябва да бъдат назначени като ментори, за да следят учениците по време на тестовете и по-късно. Семействата, които са загубили работата си, не са в състояние да плащат таксите си или са починали поради COVID, трябва да бъдат на радара на училището. От решаващо значение е да хванете ръцете им и да им осигурите емоционална и образователна помощ. Тези с увреждания трябва да бъдат третирани и обучени индивидуално по време на изпитите и дори след това. По време на тестовия сезон учителите трябва да са достъпни по телефона.

Родителите трябва да им пожелаят добро, без да се притесняват, когато децата им се явяват на изпити. Пожелаването един на друг твърде много пъти отпуска децата. Родителите трябва да избягват да правят каквито и да било следсмъртни изследвания на изявите на децата си след тестовете. Позволете им да бъдат сами.