Подкрепа

+012 (345) 6789

Попитайте ни

contact@gradelouniversity.org

Edit
Click here to add content.

Как да се справям със стреса при изпити?

Общи принципи

Да постигнем успех при изпити, първо трябва да разберем принципите. Общо говорено, за да се борим със стреса при изпити, има няколко основни принципа. Те трябва да се прилагат за да се достигне желания резултат:

Запазете правилния ритъм на деня

Един важен принципритъм. То означава:

 • Да спиете 8-9 часа нощем и да се будите в регулярен час.
 • Ригорно следене на здравословни навици и регулярно упражнение.
 • Ограничаване на разсейванията, за да създадете време за учене и почивка.
 • Вземане на време за забавление с дъхови упражнения/йога/време в природата/хоби.
 • Направа на списъци или писане за идеи, за да се гарантира, че мислите Ви не се претоварват с информация.

Посветете време за развлечения

Дайте време за приятни развлечения, спорт и дейности. Те са добро средство да изолираме околния свят. Те могат да освободят на дългосрочен процес от напрежение и да помогнат при развиването на връзките когато се занимавате с хобита или дейности с приятели или семейство.

Залагането на време във вашите развлечения ще помогне да се разчисти главата и да бъде нужна психологическа дистанция от по-важните академични проблеми.

Отделете време за отдих

Има много стратегии, за справяне с предизвикателствата:

 • Отделяне на време за тихи вълни.
 • Освобождаване на уникално знание.
 • Върнете се към комфорта.
 • Не се натоварвайте от голямата задача.
 • Пробвайте спокойни кухненски книги.
 • Омазнете се с меки и приятни аромати.
 • Запазете време за да осигурите достатъчна контрола в бъдещето.
 • Сигурни сте в своята самоувереност за да правите своите планове.

Подготовка за изпит

Изпитите са стресиращи. За да се справим, нужно е да подготвим добре. Какво да правим?

 1. Направете план за изучаването.
 2. Разберете правилно всички теми.
 3. Практикувайте с тестове.
 4. Преди изпита, отдохнете.
 5. Подгответе си по-добре.

Започнете с по-лесните теми

Преди да започнете да преподавате материал, опознайте слабите си страни. Ако нямате добро разбиране на уменията, не забравяйте да намалите предизвикателния учебник. Отделете един или два долара за измервателни, висококачествени материали на домашната си учебна среда.

Също така не забравяйте да се запознаете с темите, с които ще работите. Запитайте се:

 • Кои от тях са включени в нестандартната учебна програма?
 • Кои теми не се отнасят до мен?
 • Как мога най-добре да изразя въпросите си по отношение на тях по устен начин?
 • Какви умения мога да придобия от тях?

И не забравяйте да проучите аспектите на собствените си методи на преподаване! Не забравяйте да получите адекватни познания за концепцията за учебна програма и обучение – включително планиране, преподаване, оценяване и оценяване – както и за образователния контекст на общността и културния контекст на учениците.

Предварително прочетете и прегледайте темите

Прегледът на темите е едно от най-важните умения за подготовка за изпита. Осмият разбор на информацията, разумното е да се предвиди анализ и да се представи обобщената информация.

Учителят е един от принципите, които трябва да се усвоят. Това може да доведе до предоставяне на тестови рамки и признаване на силните и слабите страни на темите, за да се направят връзки между нивата.

Преди да започнете да пишете отговорите на темите, е необходимо да направите много прегледи на темите. Дори ако някой от учителите усложни проблема, той трябва да бъде споменат конструктивно, не само изображения и символи, но и falsephp.

В ход на изпита

Изпитите са трудна задача. Трябва да сме издръжливи и посветени. Стресата може да бъде голяма ако тренировките са постоянни и няма достатъчно свободно време.

Но това не означава, че трябва да приемем стреса като нещо неизбежно. Ще разгледаме как да решим този проблем:

 • Определяне на приоритетите.
 • Задача на времето.
 • Намиране на подходящи начини за разслабяване.
 • Поддържане на регулярна рутина.

Използвайте техники за разслабяване

Добър въпрос! Стресът от изпитите може да бъде непреодолим, но трябва да се вземат мерки, за да се промени.

 • Имайте “домашна база”, всеки ден отделяйте по 10-15 минути за себе си, за да се отпуснете и да релаксирате.
 • Изберете си хоби, например четене на книга. Започнете да правите прости упражнения, за да укрепите увереността си и да се справите с трудните задачи. Това ще ви даде яснота за проблемите, с които се сблъсквате.
 • Опитайте с медитация. Тя не е задължителна, но с течение на времето има траен ефект. Кратките изблици на активност могат да противодействат на стреса и да помогнат за облекчаването му.

Следете времето си и не прекалявайте

Спазването на правилния график е един от начините за борба със стреса, свързан с изпитите.

За да се справим успешно с уменията, трябва да предприемем реалистични мерки. Не се отказвайте. Отделете време за релаксация и концентрация преди изпита. Уверете се, че спазвате последователен и балансиран хранителен режим. Опитайте се да практикувате редовно физически упражнения, за да освободите излишната нервна енергия. Също така се опитайте да се наспите добре преди изпита, за да сте физически и психически подготвени за изпитния ден.

След изпита

Изпитите са реалност за много студенти. Натискът от оценките може да причини стрес. В тази статия ще разгледаме няколко техники за управление на стреса.

Те могат да бъдат използвани след изпита:

 • Практикувайте дихателни упражнения за да се освободите от стреса.
 • Започнете да се занимавате с активности, които ви помагат да се развивате като хора.
 • Отделете достатъчно време за сън, за да се поддържа вашата ментална и физическа сила.
 • Отделете време за развличане с приятели и роднини.

Правете почивка

След изпитот треба да прекараме време во слабост, мирно усмихнувајќи се и разслабувајќи. Нормалното чувство дека “огледалниот свет умислено ако “може“, ќе ви изненади.

6, 8, 10 и 12 минути пауза е добра за една минута. Времевито преместување денес може да се намали стресот на кратко и да допринесе кон позитивното размислување. Ова важи и за време пред да преземете некоја акција.

Дури и мали паузи помеѓу тестовите можат да помогнат во испитувањето на следниот испит со минимална емоционална награда. На пример, олеснете главата со некои патици и дрвја бидејќи сте целосно уморени од тешкиот тест!

На крајот, имаме предвид забелешката дека треба да ги разбереме своите потреби: ако ви е потребно да поспите после испитот – поспите! Дури и дека некои луѓе можат да се обидат да останат без ноќен одмор во случај на долго учење / припрема, големиот мајстор го објаснува – телото е тело!

Приемайте позитивно преживяванията си

Говорител за изчерпването на поведението в областта на сигурността по време на изпита:

Усмивка на позитивното мислене (позитивно мислене),
деструктивно мислене,
военно мислене (стратегическо мислене),
термично мислене (thermic thinking) и
Рейминг мислене (Reaming thinking).

Значението им може да повлияе и на представянето ви в състезанията.

Обсъждайте изпита със съученици

Обсъждането на изпита може да ви даде увереност, разбиране и равнодушие. По-добре ясното, че умеят другият, която елмят еднакво, имамывлясквы.

Обсъждането на изпита може да ви даде увереност. Понятието, че другите познават еднакво нещо, има много сила. Разбирането и равнодушието са две допълнителни предимства.

Да се прегледа по-добре предмета, да се проясни неустойчивостта му и да се извлечат полезни практически заключения. Да се обсъдат теоретични проблеми, да се даде посока за разрешаване на практически проблеми и да се поддържа увереността и добрия взаимоотношения между всички участници.

Да се използват разнообразни техники за изпълнение на изпита, да се използват конструктивни подходи и техники за защита на правата на всеки участник. Да се развиват процеси за уважаване и увереност, да се осигури правилно съотношение между дискусия и процеса на приемане на решения и да се използват техники за създаване на самостоятелни и сътруднически проекти.

Често задавани въпроси

В: Какви са съветите за справяне със стреса по време на изпитите?

О: Някои от съветите за справяне със стреса по време на изпитите включват достатъчно почивка, практикуване на техники за релаксация, учене по структуриран и организиран начин и правене на почивки, когато е необходимо.

В: Как да остана съсредоточен по време на подготовката за изпита?

О: Можете да останете концентрирани по време на подготовката за изпита, като премахнете разсейващите фактори, съставите график за учене, поставите постижими цели и разделите учебните сесии на управляеми части от време.

В: Какви са някои здравословни механизми за справяне със стреса на изпита?

О: Здравословните механизми за справяне със стреса от изпитите включват упражнения, разговор с доверен приятел или член на семейството, практикуване на съзнателност и търсене на професионална помощ, ако е необходимо.

В: Как мога да се справя с изпитната тревожност?

О: Можете да се справите с изпитната тревожност, като идентифицирате и оспорвате негативните мисли, практикувате техники за дълбоко дишане и релаксация, използвате позитивни утвърждения и визуализирате успеха.

В: Какви са някои общи признаци на изпитния стрес?

О: Често срещани признаци на изпитния стрес са затруднения със съня, раздразнителност, промени в настроението, умора, затруднена концентрация и физически симптоми като главоболие или болки в стомаха.

В: Как мога да се подготвя психически за изпита?

О: Можете да се подготвите психически за изпита, като визуализирате успеха, преглеждате често записките и учебните материали, проверявате се с практически изпити и признавате силните и слабите си страни.