Подкрепа

+012 (345) 6789

Попитайте ни

contact@gradelouniversity.org

Edit
Click here to add content.

Съвети за студенти как да използват социалните медии, за да подобрят шансовете си за прием в колеж

Кандидатствах в колежа, използвайки химикалка и пишеща машина, за да попълня заявление и да напиша есетата си, и преминах през целия процес отново, когато трябваше да попълня друго заявление.

Тъй като нямаше Общо приложение, което да го улесни, само няколко души кандидатстваха в няколко университета. Нямаше мрежа или социални медии, така че не сте имали онлайн присъствие, което да подпомогне (или да навреди) на шансовете си за прием.

В предишни статии се обърнах към това как използването на социалните медии и развитието на силна лична марка може да ви помогне да успеете в бизнеса и да получите работата, която винаги сте искали. И така, когато наскоро бях помолен да говоря за личното брандиране и социалните медии за ученици в гимназия в Ню Джърси, открих някои завладяващи факти за въздействието на онлайн марка върху приема в колеж.

Според проучване на 43 колежа и институции, представени в скорошна статия на Chicago Tribune, 67% от училищата са казали, че са търсили в Google потенциален ученик, а 86% са казали, че са разгледали социалните си медии. Според Каплан често работи и в двете посоки, като 42 процента от приемните служби казват, че студентите молят персонала за прием да разгледа техните социални медии. И броят им се развива от година на година.

Според Каплан удивителните 35 процента от набиращите персонал в колежите са разкрили всичко, което е повлияло негативно на шансовете на кандидатите да влязат, докато проверяват присъствието им в мрежата.

Имайки това предвид, ето моите топ десет стратегии за социални медии за деца, които искат да увеличат шансовете си да влязат в колеж:

1. Снимка за професионален профил

Не би трябвало да има значение как изглеждате, но може. Трябва да използвате изображение на професионален профил във всичките си акаунти в социалните медии (дори Snapchat). Хиляди долари могат да бъдат похарчени за прием в колеж, изпити и уроци. Защо не инвестирате малко повече и не наемете професионален фотограф, който да направи страхотни профилни снимки?

2. Само допълнителни постове

Не искам да кажа, че трябва да поздравявате другите хора. Вашите публикации трябва да са подходящи за вас и вашата марка. Никога не пускайте в социалните медии нещо, което наемателят в колежа не би искал да види. Избягвайте неправилно поведение, заплахи за насилие и тормоз под всякаква форма. Използвайте правилото за баба: Никога не споделяйте нещо в социалните мрежи, което не бихте показали на баба си. Гугайте редовно, за да сте сигурни, че всичко е наред.

3. Информационна последователност

Вашите профили в LinkedIn, Facebook и Twitter трябва винаги да са актуални и да отразяват точно информацията във вашето CV и кандидатурата за колеж! Наличието на противоречива информация във вашите профили е често срещана причина за отхвърляне на допускане.

4. Ако е необходимо, премахнете етикета и прекратете следенето.

По-добре е да дразните приятел, отколкото да бъдете отхвърлени от вашия мечтан колеж, защото сте маркиран в неподходящ пост. Премахнете се от всички снимки или неща, с които не сте съгласни. Приятели или последователи, които публикуват съмнителни снимки или съдържание, трябва да бъдат отстранени от приятели или да не се следват.

5. Изложете страстите си

Публикувайте неща, които отразяват вашите страсти. Споделяйте увлекателни и подходящи статии, качвайте своята музика и произведения на изкуството и публикувайте изображения или видеоклипове от спортни събития или концерти, като същевременно останете верни на себе си. Наемащите персонал в колежите са умели да откриват кога не сте себе си.

6. Имате вашата уеб страница

Наличието на сайт ви позволява да разкажете цялата си лична марка на едно място и с отличителен стил. Това е техника, с която демонстрирате, че сте уникален мислител, който може да изрази себе си. Специалист по набиране на персонал в колежа може бързо да научи за вас, ако имате вашия URL (страхотно е, ако е само „yourname.com“) и уебсайт.

Освен това, наличието на уебсайт с правилния URL увеличава вашето SEO (оптимизация за търсачки), като гарантира, че набиращите персонал ви намират и виждат това, което искате да видят, когато ви Google.

7. Видео и блогове

Ще ви помогне, ако пишете и правите видеоклипове по темите, които ви интересуват. Няма най-добрият начин да покажете пред колеж, че сте артикулиран, емоционален и умен, отколкото да изнесете реч. Ако все още не сте автор на статии, помислете за някои от най-добрите си училищни работи като отправна точка. Създаването на видеоклип за нещо, което ви интересува, демонстрира способността ви да общувате и както блоговете, така и видеоклиповете са с възможност за търсене (подобрено SEO). Те имат допълнителното предимство, че са инструменти или допълнително съдържание, което можете да изпратите, когато възникне конкретна тема.

8. Полезни дръжки за социални медии и имейл адрес

Вашите потребителски имена и имейл адреси в социалните медии трябва да са близо до истинското ви име, доколкото е възможно. Създайте акаунт в Gmail за приложения, ако все още нямате такъв. Aol.com и други остарели домейни съобщават на служителите по прием в колежа, че не сте запознати с технологиите или не сте актуални. Бъдете професионалисти; не използвайте дръжките cutiepie1234 или RedSoxSuck.

9. Няма да има политика.

Няма да има политически плакати на обществени места. Ако вашият проверяващ за кандидатстване е демократ, една публикация, която гласи „Направете Америка отново велика“, може да доведе до отхвърляне в днешната силно заредена среда. Ако трябва да направите политически пост, направете го в частна или затворена група.

10. Винаги следете колежа си.

Това е важен въпрос. Следете училищата, в които кандидатствате, във всичките им платформи за социални медии, за да сте в течение с дейности, които са важни за кандидатстването ви, и да сте подготвени за всякакви лични интервюта.

Без съмнение, когато се използват неправилно, социалните медии могат да навредят на приложение за колеж. Ясно е обаче, че доброто използване на социалните медии и развитието на силна лична марка чрез вашето онлайн присъствие значително ще подобри шансовете ви за прием. В резултат на това много студенти използват социалните медии, за да увеличат традиционните си приложения.

Следвайте техния пример и използвайте социалните медии редовно, за да развиете силна лична марка и да спечелите значително предимство, когато кандидатствате за идеалния си колеж.