Подкрепа

+012 (345) 6789

Попитайте ни

contact@gradelouniversity.org

Edit
Click here to add content.

съвети за управление на времето за гимназисти

Гимназия, о, боже! Тези четири години може да са вълнуващи – и изтощителни – едновременно. Удивително е, че можете да намерите време за почивка или сън между курсовата работа, извънкласните дейности и доброволческата работа.

Намирането на щастлива среда често е ключът към успеха. Скорошно проучване установи, че студентите, които се отказват от съня в полза на допълнително време за обучение, са по-склонни да се борят с ново съдържание или тревожност от изпит. Изненадан? Може би тези късно нощни учебни сесии не си струват загубата на сън. (Освен това, ако заспите в клас, няма значение.) И така, как да натъпкате всичко за известно време, все още като спите пълноценно като зает гимназист? Ученето на добри умения за управление на времето е първата стъпка. Ето пет неща, които можете да направите в момента, за да ви помогнат да управлявате графика си и да постигнете баланс в живота.

За да започнете, направете списък със задачи.

Отбележете всичко, което трябва да свършите всеки ден, като първо започнете с най-критичните неща. Прегледайте списъка по време на закуска (прекрасен начин да увеличите енергията си и да задействате мозъка си) и се уверете, че имате всичко необходимо (проекти, униформи, формуляри и т.н.). Не се дразнете, ако не завършите всичко от списъка си. Добавете го към вашия контролен списък за следващия ден.

2. Признайте своите граници

Може да сте се преувеличили, ако списъкът ви със задачи става твърде обширен. Лесно е да бъдете всмукани в повече дейности, отколкото можете да се справите, особено ако приятелите ви ви насърчават. Важно е да запомните, че казването на „не“ е напълно приемливо. Познаването и придържането към вашите граници ще измине дълъг път към поддържането на скромния списък със задачи и минимални нива на стрес.

3. Носете работа със себе си

Носете работата си, където и да отидете, ако скоро ви предстои изпит или задание. Докато чакате автобуса, можете да използвате свободното си време на обяд, за да учите (да ви накара приятел да ви подложи на тест) или да започнете да четете научната си книга. Вместо да проверявате Facebook и Twitter на телефона си, прекарайте по-добре време, като наваксате училищната си работа. Няколко минути тук-там бързо ще се натрупат, давайки ви повече време за други дейности, като спане!

4. Необходимо ли е студентите да планират всичко?

Планирането на всичко в училище, включително всички задължителни дейности и учене, е един от начините да останете на върха. Следете отговорностите си в приложение или в папка, което е най-удобно. Използвайте календар, за да следите задълженията си.

Можете да бъдете организирани и на път, като носите джобен плановик или използвате приложение за календар на телефона си. Във вашия плановик отбележете всички тестове, задачи, репетиции/практики, работни смени и часове на доброволци. Това може да ви помогне да избегнете конфликти при планирането и да ви даде по-добра представа за това кога ще можете да учите – публикуването на календар в кухнята за вашето семейство, за да види къде ще бъдете и кога може да бъде полезно. По този начин мама и татко няма да отидат при баба в нощта на вашата голяма игра или през уикенда, когато работите по значим проект.

5. Какви стратегии използват студентите, за да избегнат отлагането?

Много студенти се претоварват от количеството работа, което трябва да свършат в колежа, и това може да доведе до отлагане. За да избегнете това, започнете да работите по задачи веднага щом бъдат възложени. Вместо да оставяте всичко до края, опитайте се да намерите време да се занимавате с по малко от всеки проект всеки ден.

Знаем, че сте го чували преди, но не можем да го подчертаем достатъчно! Създайте си навик да не отлагате за утре това, което можете да направите днес. Ако го направите, графикът ви бързо ще стане дезорганизиран и ще ви изтече времето, за да направите всичко. Ще се чувствате по-комфортно и организирано, ако разделите работата си на разумни парчета за няколко дни и се придържате към графика.

Намирането на здравословен баланс между училище, работа и социален живот е трудно и ще става по-трудно само в колежа. Ще бъдете по-напред от играта, ако използвате тези методи за управление на времето незабавно. Тези способности ще ви послужат добре в колежа и бъдещата ви работа. Имате избор да бъдете гений за управление на времето или отлагащ. Кой ще изберете?

6. Какви са някои стратегии за управление на времето за студенти?

Намирането на здравословна комбинация между свободно време и отдих и учене, общуване и извънкласни дейности е отлично място за начало. Учениците може също да се наложи да управляват времето за своето здраве, включително да получават достатъчно сън. Направете график, който позволява всичките ви отговорности и не се страхувайте да кажете не, когато времето ви изтича.