Подкрепа

+012 (345) 6789

Попитайте ни

contact@gradelouniversity.org

Edit
Click here to add content.

Хранене и физическа активност

Физическата активност осигурява многобройни ползи за здравето. Тя може да ви помогне да постигнете и запазите телесното си тегло, да намали вероятността от счупване на костите, ако имате остеопороза, и да намали риска от различни други заболявания като рак и сърдечни болести. Физическото натоварване като цяло е безопасно за повечето хора. Преди да станат по-активни физически, някои хора трябва да се консултират със своя лекар или с квалифициран специалист по физическите упражнения.

Всичко е свързано с добрите вибрации! Свързване и обучение на младежите, така че те да имат на какво да се радват, особено изгубените младежи. Че не са сигурни какво искат да правят с живота си. Аз просто внасям слънчев лъч!

Извънкласните дейности имат много предимства

Специфичните извънкласни дейности могат да насърчат способностите в различни области на развитие, в зависимост от това дали програмата, която обмисляте за вашето дете, е физическа, интелектуална или творческа. От друга страна, в проучвания е доказано, че извънкласните дейности имат следните предимства:

  • Поради споделените интереси дават възможност на децата да създадат по-близки приятели, отколкото биха могли в училище.
  • Подобряват работата в екип и способностите за решаване на проблеми.
  • Подпомагане на младежите в развитието на емоционалното управление в класната стая.

Извънкласни дейности

Ще се учудите колко много видове извънкласни дейности има в училищата и общините. Можете да намерите програма за практически всеки младеж, варираща от организации, основани на хоби, до целогодишни състезателни програми. Ето една извадка от организираните дейности, които може да са на разположение във вашия район.

Спортове

В Съединените щати спортът е най-популярната извънкласна дейност за децата. На децата още от най-ранна възраст и тези в предучилищна възраст рутинно се осигуряват курсове по плуване, курсове по пързаляне с кънки и футболни клиники. Бейзбол, софтбол, баскетбол, лакрос, хокей, тенис и волейбол се предлагат от много градски отдели за отдих на деца в начална училищна възраст. Много деца могат да се присъединят към спортни отбори в средното или висшето училище или да се пробват в състезателен пътуващ спортен отбор, след като завършат младежките лиги.
Ако детето ви не обича или не се отличава в традиционните спортове, бъдете сигурни, че има все повече алтернативни програми за физическа активност, които да го поддържат активно. Попитайте учителя по физическо възпитание на детето си или отдела за отдих за местни клиники или клубове по бойни изкуства, голф, ски, BMX велосипеди или скално катерене.
Участието в младежки спортове се свързва с по-силно чувство за принадлежност към училището и общността и по-тесни социални връзки между децата и техните родители.

Скаутизъм

Скаутските групи са страхотна възможност за деца, които обичат да са навън и са готови да опитват нови неща. Скаутите се обучават на основни умения за оцеляване на открито, но също така се насърчават да печелят значки в други области, като готвене, почистване, изкуства, бюджетиране, поставяне на цели и лична грижа.

В миналото са съществували скаутски и момичешки отряди, но тези разделения вече не се основават на традиционните полови стереотипи. Организацията, която в миналото е била известна като Бойскаут, сега се нарича Скаутска асоциация BSA и обхваща както момчета, така и момичета. Въпреки че момичетата скаути все още приемат в редиците си изключително жени, те го правят с уговорката, че “ако едно дете е идентифицирано като жена от семейството, училището и общността си и живее културно като момиче, момичетата скаути са организацията, която може да му помогне може да му служи в емоционално и физически безопасен контекст”.

Изпълнителски изкуства

Почти във всяка общност има театър и танци като популярни извънкласни дейности. Учениците могат да се запишат или да се пробват за участие в пиеси и други представления в много училища. Други ученици, които се интересуват от сценично изкуство, но не и от актьорско майсторство, могат да помагат в изграждането на декори или създаването на костюми.

Някои деца, които успяват в областта на сценичните изкуства, могат да станат професионални актьори, комици или други артисти като възрастни. Много повече от тях обаче ще придобият самочувствие, ще създадат приятелства и ще участват в общински театър или други подобни групи като възрастни.

Визуални изкуства

При положение че в много училища се намаляват или премахват часовете по определени предмети, децата, които обичат да рисуват, живописват или творят, могат да се възползват от записването в програма по изкуства, за да придобият умения и да наблюдават как разцъфтява тяхната креативност. Посъветвайте се с преподавателя по рисуване на вашето дете или с местен магазин за художествени материали; някои от тях се занимават с тясно специализирани художествени хобита, като например грънчарство или графичен дизайн. Много музеи на изкуствата също провеждат семинари за деца.